Luennot

Kesä 2024:

Riihimäen Erämessut/Eräkirjamessut
la 8.6.2024 minua haastatellaan kahdesti, eri aiheista. Laitan lisätietoa kun kellonajat tarkentuvat.

Kierikkikeskus, Muinaismarkkinat (Oulu/Yli-Ii)
la 3.8. ja su 4.8.24 pidän luennot aiheista Retkeilijän erätaidot ja varusteet sekä Lasten kanssa retkeily, toinen toisena ja toinen toisena päivänä. Laitan lisätietoa kun kellonajat tarkentuvat.

(Lukuvuoden 2024–2025 luentoni lisään tänne joskus kesän/alkusyksyn mittaan.)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Olen jo kauan esiintynyt muun muassa kirjastoissa, kansalaisopistoissa, messuilla, retkeily-yhdistysten tilaisuuksissa. Näytän paljon kuvia ja puhun valitusta retkeilyyn liittyvästä aiheesta. En erityisesti mainosta itseäni tässä roolissa (paitsi nyt tässä), mutta jos minua pyydetään pitämään luentoa, mielelläni tulen. Olen pitänyt luentoja lähes kaikkien kirjojeni aihepiireistä, ja lisäksi muutamista kokoavammista teemoista, kuten “salaisten” retkikohteiden löytämisestä ja tietokirjailijan ammatista. Tyypillisesti luentoni kestää 1,5 tuntia ja sen jälkeen keskustellaan.

Koronapandemian takia tavallisten lähiluentojen rinnalle tuli vuonna 2021 uusi luentomuoto, etäluennot. Kevättalvella 2021 pidin etäluentoja Teamsin kautta eri kansalaisopistoille esimerkiksi aiheista Kainuun parhaat retkikohteet, Lasten kanssa retkeily, Suomen parhaat vaellusreitit… Eli niin että minä istuin työhuoneessani ja kuulijat kukin oman tietokoneensa äärellä. Jaoin näyttöni, eli jokainen pääsi kotonaan näkemään kuvat, ja suolsin mikrofoniin innoissani retkeilypuhetta. Retkeily kun on niin äärettömän kiinnostavaa. 🙂

Yllä on luettelo luennoistani ja muista esiintymisistäni tänä lukuvuonna. Päivitän uuden listan taas syksyllä lukuvuoden alkaessa. Huomaa siis, että vaikka järjestäjä on esimerkiksi jonkun kunnan kansalaisopisto, etäluennolle saa yleensä osallistua myös ihan toiselta puolen Suomea.

Pysyvästi netissä on Retkiradion lähetys, jossa minua haastatellaan reilun tunnin verran. Jos kiinnostaa kuulostella, millaista on retkeilykirjailijan elämä, klikkaa tästä. (Alussa on tyhjää noin 25 sekuntia, mutta kyllä se sieltä alkaa. Ja lähetyksen alussa Retkiradion toimittaja Joppe Ranta käsittelee muita aiheita 20 minuuttia. Kannattaa toki kuunnella sekin, mutta jos haluaa suoraan minun haastatteluuni, niin noin kohdasta 20.30 alkaa.)

3 thoughts on “Luennot

  1. Tervehdys!
    Oletko kysynyt Suomussalmen kirjastolta, josko voisit täällä käydä kertomassa vaelluksistasi – olis kiva kuulla niistä 😁

    Like

  2. Hei Päivi! Kiva että laitoit kommenttia. En ole kysynyt Suomussalmen kirjastolta, enkä yleensäkään oikein ehdi itse ehdotella itseäni luennoitsijaksi minnekään. Homma menee niin päin, että jos minua kysytään luentoa pitämään kirjastoon, kansalaisopistoon, retkeily-yhdistyksen tilaisuuteen tms., niin mielelläni tulen, kunhan vain aikataulut natsaavat. Itse ehkä käytät Suomussalmen kirjastoa? Ehdota sinä heille! Se on samalla tehokkaampi keino, sillä näin kirjaston väki saa tietää, että paikkakunnalla on kiinnostusta kyseiseen aiheeseen. 🙂 Kirjastot usein tilaavat kirjailijavierailuja Lukukeskuksen kautta. Niin kirjasto voi tehdä, mutta minua voi kysyä ilman välikättäkin, ihan vaan meilaamalla minulle.

    Like

Leave a comment