Ostaminen

Kirjani kesään 2021 mennessä.

Kirjojani voi luonnollisesti ostaa kirjakaupoista ja lainata kirjastoista kautta maan, mutta niitä voi ostaa myös suoraan tekijältä. Pyrin myymään hieman halvemmalla kuin kirjakaupat, ja minun kauttani saat halutessasi omistuskirjoituksen. Jos haluat ostaa, lähetä sähköpostia jouni.laaksonen@iki.fi. Kerro postiosoitteesi, kännykkänumerosi* ja haluatko kirjaan signeerauksen (pelkkä päivämäärä ja nimikirjoitukseni), tai omistuskirjoituksen (esimerkiksi hyvien retkien toivottamista, tai haluamasi toivotus haluamallesi henkilölle, ja päivämäärä ja nimmarini). Jos et mainitse signeerauksesta tai omistuskirjoituksesta mitään, en kirjoita mitään – koska toiset nimenomaan eivät halua mitään merkintöjä kirjaansa. Lähetän kirjan/kirjat postissa ja laitan laskun samaan kirjekuoreen.

(Huom! Olen kuullut, että joskus viestin lähettäjä saa meiliohjelmaltaan väitteen, että iki-sähköpostiosoitteeni ei olisi voimassa. Kyllä se on, mutta iki-osoite on alias, joka ohjautuu aina kulloinkin voimassa olevaan varsinaiseen sähköpostiini. Aiheutuuko siitä joskus häikkää? Varmuuden vuoksi: tällä hetkellä iki-osoitteeni ohjautuu osoitteeseen laaksonen.e.jouni (a) gmail.com.)

Postikulu on suoraan Postin hinnaston mukainen halvin mahdollinen lukema, mitään omia kuluja en lisää. Korttipakka on halvinta lähettää kirjeenä, mutta sitä painavammat kannattaa lähettää pakettina. 250 gramman kirjeen hinta sen kuin nousee, nyt se on jo 4,20 euroa. Kova hinta siihen nähden, että korttipakka maksaa 5 euroa. Huomaa, että korttipakkoja mahtuu tuollaiseen 250 gramman kirjeeseen kaksi, joten sillä lailla saa yhden pakan postikulua pienemmäksi. Sama kannattaa muistaa kirjojen kohdalla: 6,90 euron pakettiin mahtuu monta kirjaa, jolloin yhden kirjan postikulu jää jo oikein pieneksi.

(* Posti haluaa päästä eroon kotiin kannetuista pakettikorteista. Jos tiedän vastaanottajan kännykkänumeron, paketin lähettäminen maksaa paketin paksuudesta ja painosta riippuen 5,90 tai 6,90 euroa. Postikuluna on painavampien kirjojen osalta juuri tämä kännykkänumerollinen hinta. Jos et kerro kännykkänumeroa, sama lähetys maksaa useita euroja enemmän. Suosittelen siis, että kerrot postiosoitteen lisäksi kännykkänumerosi. En talleta kännykkänumeroasi mihinkään enkä todellakaan soita tai tekstaa mainoksia numeroosi.)

Hyviä retkiä!

Jouni Laaksonen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s